ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit.


Sfânta Mare Muceniță Marina este pomenită în calendarul creștin ortodox şi în calendarul greco-catolic la data de 17 iulie.

Sfânta Mare Muceniță Marina  era originară din Antiohia Pisidiei, fiind fiica unui oarecare Edesie, slujitor al unui templu păgân.

A rămas fără mamă de mică, astfel că a fost crescută de o femeie care locuia în apropierea cetății.  La vârsta de 12 ani a aflat de credința creștină de la cei din apropiere și a început să trăiască în rugăciune, dorind să sufere pentru Hristos.

Tatăl său, aflând de alegerea fiicei, a alungat-o de acasă, Sfânta Marina trăind astfel ca păstoriță în apropierea cetății.

Ajungând la vârsta de 15 ani, a fost pârâtă la dregătorul cetăţii, Olibrie, că nu se închină idolilor. După ce a fost prinsă şi închisă, dregătorul a chemat-o la judecată. Minunându-se de frumuseţea ei, i-a cerut să-i fie soţie, dar pentru că nu a renunţat la Hristos,a fost bătută din cap până în picioare şi aruncată în temniţă.

Aici, sub chipul unui şarpe, diavolul s-a încolăcit în jurul capului ei ca să o omoare. Când Marina s-a însemnat cu semnul Sfintei Cruci, şarpele a crăpat, iar ea a fost înconjurată de o lumină cerească. În temniţă a văzut o cruce mare strălucind cu lumină negrăită, iar deasupra crucii vedea o porumbiţă albă ca zăpada, care grăia: "Bucură-te, Marino, porumbiţa cuvântătoare a lui Hristos, fiica a Sionului celui de sus, căci iată ziua bucuriei tale s-a apropiat!"

În acel moment Sfânta Marina s-a vindecat de toate rănile ei. În următoarea zi a fost aruncată în foc şi în apă, dar le-a îndurat pe toate ca şi când ar fi fost în trup străin. Dupa aceste pedepse a fost condamnată la moarte prin decapitare. 

Sfânta Marina a trecut la cele veşnice la vârsta de 15 ani, în anul 270. Mulţi păgâni au crezut în Hristos şi au fost apoi ucişi pentru că i-a impresionat tăria cu care Sfânta Marina a rezistat în faţa chinurilor. 

Troparul Sfintei Muceniţe Marina

Mieluşeaua Ta, Iisuse, Marina, strigă cu glas mare: pe Tine, Mirele meu, te iubesc şi pe Tine căutându-Te mă chinuiesc şi împreună mă răstignesc şi împreună mă îngrop cu Botezul Tău; şi pătimesc pentru Tine, ca să împărățesc întru Tine; şi mor pentru tine, ca să viez pentru Tine; ci, ca o jertfă fără de prihană, primeşte-mă pe mine ceea ce cu dragoste mă jertfesc ţie. Pentru rugăciunile ei, ca un milostiv, mântuieşte sufletele noastre.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews