Creştin ortodocşii îl prăznuiesc la 11 octombrie pe Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei şapte diaconi, pe Cuviosul Părinte Teofan Mărturisitorul precum şi pe Sfintele Muceniţe Zinaida şi Filonila.

Despre Sfântul Apostol Filip (a nu se confunda cu Sfântul Apostol Filip, ucenicul Mântuitorului, pomenit în noiembrie) se ştie că era de loc din Cezareea Palestinei.
 
Căsătorindu-se, a avut patru fiice – proorociţe. "De acesta pomeneşte dumnezeiescul Luca Evanghelistul la Faptele Apostolilor.
 
A fost făcut şi diacon de către Apostoli la lucrarea sfinţilor, împreună cu Ştefan şi cu ceilalţi. Acesta a luminat Samaria şi a botezat pe Simon vrăjitorul, care se făţărnicea; şi, răpit fiind de îngeri, a aflat pe etiopianul famen pe care, învăţându-l, l-a botezat. După aceea fiind adus de înger la cetatea Azot a luminat-o şi pe aceasta cu cuvântul său. Apoi a mers la Tralia, cea din Asia, în care făcând minuni şi zidind biserica, s-a mutat către Domnul" ("Vieţile sfinţilor de peste tot anul").

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews