ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sfinții Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit și Ermis sunt pomeniți în calendarul creștin ortodox și în calendarul greco-catolic la data de 8 aprilie.

Aceștia sunt numărați între cei șaptezeci de apostoli ai Mântuitorului, care s-au ostenit propovăduind cuvântul lui Hristos, îndurând chinuri și prigoniri.

Sfântul Apostol Irodion era din orașul Tars, Cilicia din Asia Mică și era rudă cu Sfântul Apostol Pavel. El a fost trimis la propovăduire la Roma. Sfântul Apostol Pavel îl pomenește în Epistola sa către Romani spunând: "Îmbrățișați pe Irodion, cel de un neam cu mine" (16-11). De alfel, Sfântul Iradion a călătorit în dese rânduri cu Sfântul Apostol Petru și cu Sfântul Apostol Pavel, care l-au hirotonit episcop în Patara (astăzi Patras, Grecia).

Potrivit Sfântului Simeon Metafrast, Apostolul Irodion a suferit moarte martirică împreună cu Sfântul Olimp, în anul 67, tot atunci fiind răstignit și Sfântul Apostol Petru.

Sfântul Apostol Agav avea darul prorociei: "Și rămânând noi acolo mai multe zile, a coborât din Iudeea un proroc cu numele Agav" (Fapte 21, 11).

Sfântul Apostol Ruf a fost episcop în orașul Teba din Grecia. Este amintit de Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Romani, unde spune: „Îmbrățișați pe Ruf, cel ales întru Domnul” (Rom. 16, 13).

Sfântul Apostol Asincrit a fost episcop în Heraclea (Pont, Asia Mică).

Sfinții Apostoli Flegon și Ermis au fost episcopi în Maraton (Grecia), respectiv Dalmația.