ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În perioada 22-24 noiembrie, la sediul Uniunii Artiștilor Plastici din Sibiu, Asociația Predania organizează expoziția de fotografie „Ultimul Împărat - Cele mai frumoase amintiri ale Romanovilor”, informează Sibiu100.

Expoziția prezintă fotografii din viața familiei imperiale ruse, care surprind Romanovii în diferite situații de viață precum: întemeierea familiei, nașterea copiilor, războiul și implicarea umanitară a Împărătesei Alexandra și a tuturor copiilor săi, legătura lor cu poporul sau lucrarea diplomatică a Împăratului Nicolae. Nu este lăsată deoparte nici drama acestei familii imperiale din prizonieratul care s-a sfârșit tragic.

Aducerea aminte a mucenicilor Romanovi, socotiți sfinți de către Biserica Ortodoxă Rusă, are o deosebită însemnătate în contextul împlinirii a o sută de ani de la sfârșitul martiric al ultimului Împărat Rus și a familiei sale.
 
Anul acesta s-au împlinit 100 de ani de la asasinarea Țarului Nicolae al II-lea de către comuniști.

Vernisajul expoziției are loc joi,22 noiembrie, de la ora 16:00.