După ce a câștigat Globul de Aur la ediția din acest an, lungmetrajul maghiar "Son of Saul", cu actorul român Levente Molnar în distribuție, a fost nominalizat pentru aceeași categorie și la premiile Oscar 2016, programate pe 28 februarie la Los Angeles.

"Son of Saul" se luptă pentru statueta de aur cu filmele "Embrace of the Serpent" (Columbia), "A War" (Danemarca), "Mustang" (Franța) și "Theeb" (Iordania).

Pentru cel mai bun film concurează "The Big Short", "Bridge of Spies", "Brooklyn", "Mad Max: Fury Road", "The Martian", "The Revenant", "Room" și "Spotlight".

La categoria "Cel mai bun actor", nominalizații sunt Bryan Cranston ("Trumbo"), Matt Damon ("The Martian"), Leonardo DiCaprio ("The Revenant"), Michael Fassbender ("Steve Jobs") și Eddie Redmayne ("The Danish Girl").

Pentru categoria "Cea mai bună actriță" concurează Cate Blanchett ("Carol"), Brie Larson ("Room"), Jennifer Lawrence ("Joy"), Charlotte Rampling ("45 Years") și Saoirse Ronan ("Brooklyn").

Nominalizații pentru "Cel mai bun actor în rol secundar" sunt Christian Bale ("The Big Short"), Tom Hardy ("The Revenant"), Mark Ruffalo ("Spotlight"), Mark Rylance ("Bridge of Spies") și Sylvester Stallone ("Creed").

Pentru "Cea mai bună actriță în rol secundar" sunt nominalizate Jennifer Jason Leigh ("The Hateful Eight"), Rooney Mara ("Carol"), Rachel McAdams ("Spotlight"), Alicia Vikander ("The Danish Girl") și Kate Winslet ("Steve Jobs").

Bătălia pentru cel mai bun regizor se va da între Adam McKay ("The Big Short"), George Miller ("Mad Max: Fury Road"), Alejandro G. Inarritu ("The Revenant"), Lenny Abrahamson ("Room") și Tom McCarthy ("Spotlight").

Liderul nominalizărilor este "The Revenant", care concurează la 12 categorii, urmat de "Mad Max: Fury Road", care aspiră la 10 Oscar-uri.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews