ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă, 5 martie, de la ora 17:00, galeria Cuhnia deschide Spațiul imaginării - expoziția retrospectivă de sculptură și grafică a regretatului Alexandru Nancu.

Expoziția va conține lucrări din mai multe perioade de creație ale artistului, începând din anul 1983, cel al debutului, și până în 2012, ultimul său an de viață. Vor fi expuse sculpturi realizate în piatră, marmură, bronz și lemn, precum și lucrări de grafică în tehnică mixtă, schițe și desene de sculptor.

Titlul expoziției, o sintagmă a autorului însuși, desprinsă dintr-un studiu dedicat simbolicii fundamentale tradiționale, este menit să pună în evidență legătura dintre preocupările de natură teoretică ale lui Alexandru Nancu și creația sa efectivă de artist plastic cu o activitate complexă, extinsă asupra mai multor domenii precum: spiritualitatea creștină, arta tradițională și ecourile ei în arta contemporană, arhitectura, cercetarea și restaurarea patrimoniului, studiul simbolurilor.

Curator: Luiza Barcan
Critic de artă: Mădălina Mirea