ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Spectacolele "Suflet românesc" și "Vis", creații ale actorului și regizorului Dan Puric, vor intra, din luna martie, în repertoriul Teatrului de Comedie, anunță site-ul instituției.

"Spectacolul "Suflet românesc” este o izbucnire de revoltă, umor și speranță, o metaforă care ridică omul românesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra istoriei, de natură să-l facă să renască, o probă de inegalabil talent și o excepțională virtuozitate în exprimarea artistică. Dan Puric spune, prin pantomimă si dans, povestea ieșirii din comunism a poporului român, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu prețul unor umilințe și a unor suferințe majore, în absența unei adevărate înțelegeri din partea Occidentului", se arată în comunicatul Teatrului de Comedie.

Despre mesajul creației sale, Dan Puric afirma: "Dedic acest spectacol poporului român, frumuseții lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumusețe va avea puterea ca, odată plecat, în lume să-i tămăduiască și pe alții”.

În ceea ce privește spectacolul "Vis", Dan Puric declară că îl dedică unui pedagog de geniu care, în urmă cu 20 de ani a lansat o provocare.

"Acum 20 de ani, într-o Școală Populară de Artă, aflam de la profesorul Aelenii Traian că arta teatrului este susceptibilă și de un alt canal de comunicare, dincolo de cuvânt. Era o mare provocare, o călătorie parcă într-un tunel al timpului unde cineva ferecase acest limbaj misterios al teatrului. Dedic acest spectacol acestui pedagog de geniu care mi-a făcut această provocare, amintindu-mi în același timp sfatul său: atunci când vei deveni artist călător prin lume, să te sprijini pe umerii nevăzuți ai țării. În acest spectacol fără fir roșu, conducător sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele mi-am câștigat existența în barurile de noapte, cu altele am călătorit în lume, iar cu altele, pur și simplu, m-am rugat" a explicat artistul.

Programul spectacolelor poate fi consultat pe pagina de internet a Teatrului de Comedie.

Foto: comedie.ro