Spectacolele "Suflet românesc" și "Vis", creații ale actorului și regizorului Dan Puric, vor intra, din luna martie, în repertoriul Teatrului de Comedie, anunță site-ul instituției.

"Spectacolul "Suflet românesc” este o izbucnire de revoltă, umor și speranță, o metaforă care ridică omul românesc din mizeria acestei lumi, pentru a-i dezvălui o perspectivă mistică asupra istoriei, de natură să-l facă să renască, o probă de inegalabil talent și o excepțională virtuozitate în exprimarea artistică. Dan Puric spune, prin pantomimă si dans, povestea ieșirii din comunism a poporului român, a încercării sale de acomodare la sistemul occidental, cu prețul unor umilințe și a unor suferințe majore, în absența unei adevărate înțelegeri din partea Occidentului", se arată în comunicatul Teatrului de Comedie.

Despre mesajul creației sale, Dan Puric afirma: "Dedic acest spectacol poporului român, frumuseții lui interioare necorupte, care într-o zi îl va ajuta să se refacă. Iubind această frumusețe va avea puterea ca, odată plecat, în lume să-i tămăduiască și pe alții”.

În ceea ce privește spectacolul "Vis", Dan Puric declară că îl dedică unui pedagog de geniu care, în urmă cu 20 de ani a lansat o provocare.

"Acum 20 de ani, într-o Școală Populară de Artă, aflam de la profesorul Aelenii Traian că arta teatrului este susceptibilă și de un alt canal de comunicare, dincolo de cuvânt. Era o mare provocare, o călătorie parcă într-un tunel al timpului unde cineva ferecase acest limbaj misterios al teatrului. Dedic acest spectacol acestui pedagog de geniu care mi-a făcut această provocare, amintindu-mi în același timp sfatul său: atunci când vei deveni artist călător prin lume, să te sprijini pe umerii nevăzuți ai țării. În acest spectacol fără fir roșu, conducător sunt visele mele adunate de-a lungul timpului. Cu unele mi-am câștigat existența în barurile de noapte, cu altele am călătorit în lume, iar cu altele, pur și simplu, m-am rugat" a explicat artistul.

Programul spectacolelor poate fi consultat pe pagina de internet a Teatrului de Comedie.

Foto: comedie.ro