ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Așa cum ActiveNews relata zilele trecute, casa lui George Enescu din Mihăileni a fost salvată. Doi artiști, Alexandru Tomescu și Eduard Kunz, au strâns 4.000 de euro pentru acest obiectiv.

Șerban Sturdza, șeful ordinul Arhitecților din România s-a apucat de treabă. ActiveNews prezintă, în premieră, filmul realizat cu ocazia reabilitării casei lui George Enescu. Mai precis, cu această ocazie s-a organizat o clacă pentru refacerea pereților cu materiale tradiționale, paie și lut călcate cu tractorul. Conform DEXonline.ro,o clacă este o "Muncă colectivă benevolă prestată de țărani pentru a se ajuta unii pe alții și care adesea este însoțită ori urmată de o mică petrecere, de glume, povestiri etc".

Mai multe zeci de tineri și nu numai au luat parte la această operațiune, acompaniați de voie bună și muzică. Șerban Sturdza a afirmat că se așteaptă uscarea acestui prim strat, pentru a se organiza o nouă clacă pentru etapa a II-a a operațiunii.

Un film de Francisc Mraz, fotopoetica.ro.