Așa cum ActiveNews relata zilele trecute, casa lui George Enescu din Mihăileni a fost salvată. Doi artiști, Alexandru Tomescu și Eduard Kunz, au strâns 4.000 de euro pentru acest obiectiv.

Șerban Sturdza, șeful ordinul Arhitecților din România s-a apucat de treabă. ActiveNews prezintă, în premieră, filmul realizat cu ocazia reabilitării casei lui George Enescu. Mai precis, cu această ocazie s-a organizat o clacă pentru refacerea pereților cu materiale tradiționale, paie și lut călcate cu tractorul. Conform DEXonline.ro,o clacă este o "Muncă colectivă benevolă prestată de țărani pentru a se ajuta unii pe alții și care adesea este însoțită ori urmată de o mică petrecere, de glume, povestiri etc".

Mai multe zeci de tineri și nu numai au luat parte la această operațiune, acompaniați de voie bună și muzică. Șerban Sturdza a afirmat că se așteaptă uscarea acestui prim strat, pentru a se organiza o nouă clacă pentru etapa a II-a a operațiunii.

Un film de Francisc Mraz, fotopoetica.ro.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews