ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statul român va susține financiar reabilitarea casei "Aron Pumnul" din Cernăuți, în care a trăit pentru o perioadă poetul Mihai Eminescu, a declarat în timpul unei vizite în Ucraina, ministrul delegat pentru relația cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, conform Agerpres.

 

Potrivit acestuia, Departamentul pentru românii de pretutindeni va aloca, în acest an, 600.000 de lei pentru demararea investiției. Proiectul prevede construcția unui muzeu dedicat lui Mihai Eminescu, crearea unei biblioteci românești, dar și a unui centru de conferințe. 

"Este o casă pe care am obținut-o după foarte multe insistență și după o activitate de convingere a autorităților locale. Noi vom finanța acest proiect", a afirmat Tîlvăr.

Ministrul român a depus, duminică, flori la statuia lui Mihai Eminescu din curtea casei profesorului său Aron Pumnul, dar și la statuia poetului din centrul orașului Cernăuți.