ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ștefan cel Mare, Decebal, Traian, Burebista, Mircea cel Bătrân, Alexandru cel Bun, Avram Iancu, Horea, Cloșca și Crișan, Regina Maria, Regina Elisabeta, Vasile Alecsandri, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, Ion Creangă sau Emil Racoviță sunt doar o parte din personalitățile istoriei, literaturii sau ingineriei care nu au o statuie în capitala României.

În acest timp, edilii Bucureștiului au demarat lucrările de amplasare a statuii Printului Rainier al III-lea de Monaco in Parcul Circului. Ansamblul este compus din statuia Prințului Rainier și din șapte elemente figurative statuare din bronz ce reprezintă numere de circ în mărime naturală, a fost creat de sculptorul Ionel Stoicescu și a costat aproape 8,5 milioane de lei.

În București există statui ce nu au nicio legătură cu România, cum sunt cele ale lui Simon Bolivar, Mark Twain, Charles de Gaulle, Anton Cehov, Ludwig van Beethoven, William Shakespeare, Bernardo O'Higgins, Jose Artigas, José de San Martín, Michael Jackson, Naim Frasheri, Heydar Aliyev sau Miguel de Cervantes.