Aflată la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor a fost un succes, zeci de mii de oameni luând cu asalt instituţiile care au participat la aceste eveniment.

Sâmbătă, românii au format cozi în faţa instituţiilor muzeale, pentru a vizita gratuit expoziţii şi a asista la alte evenimente pregătite de aceste instituţii.

În Bucureşti, cel mai vizitat muzeu a fost Antipa, organizatoii anunţând că peste 13.000 de oameni au trecut pragul instituţiei. Muzeul BNR a fost extrem de căutat, numărul mare de vizitatori obligându-i pe organizatori să prelungească programul anunţat.

Un alt magnet pentru bucureşteni a fost şi Muzeul Naţional de Artă al României, unde s-a putut vizita Galeria Naţională şi expoziţiile temporare. Aici a fost amenajată o expozişie cu ramele şi soclurile unor lucrări care nu mai fac parte din patrimoniul MNAR, cedate în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

În cimitirul Belu au fost interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical.

În Iaşi, cel mai viziat obiectiv a fost Palatul Primăriei. Evenimnente asemănătoare au avut loc în multe oraşe din România.

La Noaptea Muzeelor 2015 s-a organizat un protest inedit, fiecare muzeu acoperind cu o pânză neagră un exponat pentru a atrage atenţia asupra retrocedărilor.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews