ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflată la a 11-a ediţie, Noaptea Muzeelor a fost un succes, zeci de mii de oameni luând cu asalt instituţiile care au participat la aceste eveniment.

Sâmbătă, românii au format cozi în faţa instituţiilor muzeale, pentru a vizita gratuit expoziţii şi a asista la alte evenimente pregătite de aceste instituţii.

În Bucureşti, cel mai vizitat muzeu a fost Antipa, organizatoii anunţând că peste 13.000 de oameni au trecut pragul instituţiei. Muzeul BNR a fost extrem de căutat, numărul mare de vizitatori obligându-i pe organizatori să prelungească programul anunţat.

Un alt magnet pentru bucureşteni a fost şi Muzeul Naţional de Artă al României, unde s-a putut vizita Galeria Naţională şi expoziţiile temporare. Aici a fost amenajată o expozişie cu ramele şi soclurile unor lucrări care nu mai fac parte din patrimoniul MNAR, cedate în urma unor hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

În cimitirul Belu au fost interpretate live cele mai frumoase momente din spectacole celebre de operetă şi musical.

În Iaşi, cel mai viziat obiectiv a fost Palatul Primăriei. Evenimnente asemănătoare au avut loc în multe oraşe din România.

La Noaptea Muzeelor 2015 s-a organizat un protest inedit, fiecare muzeu acoperind cu o pânză neagră un exponat pentru a atrage atenţia asupra retrocedărilor.