ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Câteva sute de persoane, adulți și copii, inclusiv turiști, au participat la hora organizată în Parcul Coloanei fără Sfârșit din Târgu Jiu, cu ocazia Zilei Internaționale a Iei.

Programul a început cu niște hore ale dansatorilor din Ansamblul „Doina Gorjului”, după care cele câteva sute de persoane prezente s-au prins într-o horă de mână. Au fost prezenți copii din mai multe sate gorjenești, între care Baia de Fier, Bărbătești, Țicleni, Albeni, Curtișoara, Hobița, Bâlta, Crușeț, Cloșani etc.

Sărbătoare în jurul Coloanei fără sfârșit de Ziua Iei

Hora bucuriei de Ziua Mondială a Iei

Posted by ActiveNews on Saturday, June 24, 2017


 Festivalul RomânIA autentică se află la a doua ediție, anul acesta desfășurându-se la Târgu Jiu, Hobița și Iași. În aceeași zi, sărbătoarea va continua cu o serbare câmpenească la Hobița, satul natal al lui Constantin Brâncuși. În ziua de Sânziene, Hobița vă așteptă cu expoziții și demonstrații ale meșteșugarilor populari, mâncare tradițională și multă voie bună. Programul artistic va debuta la ora 12.00 iar pe scena festivalului vor evolua ansambluri din toate zonele județului, cum ar fi Ansamblul 'Roua' din Cloșani, Ansamblul 'Cânt și Joc' din comuna Peștișani, Ansamblul 'Brâulețul' din comuna Bălcești, Ansamblul 'Maria Apostol' din comuna Bâlta, Ansamblul 'Liviu Dafinescu' din comuna Baia de Fier, Ansamblul 'Flori de Joc' din comuna Țânțăreni, Ansamblul ' Altița Bărbăteștiului' din comuna Bărbătești, Ansamblul ' Cununița' din comuna Dănciulești, Ansamblul ' Bobocelu' din comuna Crușeț, Ansamblul 'Brâulețul' din orașul Turceni, ansambluri și grupuri vocale ale Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu.

Ziua IEI românești la Coloana fără sfârșit

Ziua Mondială a iei, de la Târgu jiu la Iași

Posted by ActiveNews on Saturday, June 24, 2017


Ziua mondiala a iei românești la Târgu Jiu

Ziua mondială a IEI sărbătorită la Coloana lui Brâncuși cu o horă uriașă

Posted by ActiveNews on Saturday, June 24, 2017