ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sute de oameni au venit, sâmbătă, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului să se închine la Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, aceasta fiind purtată în procesiune, cu ocazia hramului lăcaşului de cult.

Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului sărbătoreşte în fiecare an, pe 12 iulie, pe Maica Domnului Prodromiţa, ocrotitoare rânduită încă de la sfinţirea lăcaşului de cult. În 2011, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost aşezată spre închinare, de către patriarhul Daniel, Icoana Maicii Domnului Prodromiţa, o copie a icoanei făcătoare de minuni de la Muntele Athos.

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa a fost scoasă sâmbătă din Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului şi lăsată spre închinare într-un baldachin amenajat la intrarea în lăcaşul de cult.

Sâmbătă seara, de la ora 20.00, icoana a fost purtată în procesiune, în jurul Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, apoi a fost dusă din nou în baldachin şi lăsată până duminică.

Duminică, după slujba de sfinţire a apei - agheasma mică şi acatistul Maicii Domnului Prodromiţa, la Paraclisul Catedralei Neamului va avea loc Sfânta Liturghie, oficiată de preasfinţitul Timotei Prahoveanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, delegatul patriarhului Daniel, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, potrivit mediafax,ro.

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului a fost pictată la atelierul Panselinos din Iaşi, iar ferecătura a fost realizată în Grecia.

Iată programul liturgic al hramului Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, potrivit basilica.ro.

Duminică, 12 iulie 2015:

- ora 08.00 – Slujba de sfințire a apei – Agheasma mică;

                    Acatistul Maicii Domnului „Prodromiţa”;

- ora 09.30 – Sfânta Liturghie.