ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Târgul de Sânziene, organizat de Piața Țărănească și Meșter (Ești)!, va avea loc de vineri până duminică în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, unde vor veni târgoveți și artizani cu dulciuri, podoabe și obiecte vechi, pentru copii fiind pregătite ateliere de creativitate.

Conform unui comunicat de presă al organizatorilor, vizitatorii vor putea găsi la târg iconari, cioplitori în lemn, țesătoare, ceramiști, tineri artizani handmade, cusătorese, împletitoare.

"Întrucât în curând vom sărbători ia românească, vă așteptăm să purtați, să probați și să târguiți ii vechi și ii noi: ii de sărbătoare, ii cu poale și ii fără poale, ii cu mărgele, ii ciupag, ii cusute pe marchizet, ii cusute pe pânză de casă, ii cu fodori la mâneci, cămăși de lucru, cămăși încrețite la gât, poale...", se arată în comunicatul citat.

Negustorii de antichități aduc de prin satele și târgurile de profil țesături, mobilier, carte, ceramică, obiecte specifice unei gospodării țărănești, patefoane, ceasuri, gravuri și felurite obiecte de artă iar colecționarii sunt așteptați, ca de fiecare dată, cu diverse obiecte și poveștile lor.

Vizitatorii vor putea cumpăra de la producători prăjituri tradiționale, miere și produse apicole, plăcinte, ciocolată de casă, brânzeturi, dulcețuri, siropuri și zacuști, turtă dulce și covrigi, cornet boierești și babic tătăresc. De asemenea, vor putea degusta preparatele românești la ceaun care se servesc cu lipie dâmbovițeană, precum sarmale în foi de viță, plachie de crap cu mămăligă, pulpe la ceaun.

Copiii începând cu vârsta de 4 ani sunt așteptați să participe la atelierele de creativitate, unde vor învăța să picteze pe ceramică sau să lucreze cu lâna împâslită.