ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Celebrul Teatru Nottara din București și-a suspendat activitatea pe termen nedefinit. Anunțul a fost făcut pe site-ul instituției  la câteva zile după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede interzicerea desfășurării de activități în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

"Având în vedere dispozițiile Legii nr. 282/2015, publicată în Monitorul Oficial nr. 806 din 19 noiembrie 2015, de completare și modificare a Ordonanței Guvernului nr. 20/1994, privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente, vă aducem la cunoștință cu regret faptul că, începând cu data de 23.11.2015, teatrul nostru este obligat să dispună suspendarea organizării tuturor spectacolelor și evenimentelor programate în sălile situate în Bd. Magheru nr. 20, sectorul 1, pe termen nedefinit", se arată într-un anunț adresat spectatorilor.

Totodată, în acel anunț, publicat pe site-ul instituției teatrale, spectatorilor li se aduce la cunoștință faptul că își pot recupera banii aferenți biletelor cumpărate pentru spectacolele anulate.

"De asemenea, vă asigurăm că teatrul a depus și va depune, la toate autoritățile competente, absolut toate diligențele necesare pentru rezolvarea de urgență a acestei situații, solicitând Primăriei Municipiului București, în subordinea căreia ne aflăm, inclusiv punerea la dispoziție a unui alt spațiu, în vederea susținerii temporare a reprezentațiilor noastre", se mai arată în anunțul citat.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 17 noiembrie, legea care prevede interzicerea desfășurării de activități în spațiile comerciale precum magazine, săli de spectacole și structuri turistice, în clădirile cu risc seismic ridicat, până la consolidarea acestora.

Conform noii legi, toți proprietarii clădirilor nesigure, în care se desfășoară activități publice, indiferent că este vorba despre cluburi, magazine, teatre, cinematografe sau bănci, trebuie să facă expertiza imobilelor, scrie stiripesurse.ro.

În cazul în care aceste spații se încadrează în categoria unu de risc, atunci activitatea trebuie oprită.

Cea mai afectată zona va fi Centrul Vechi. Aici sunt zeci de restaurante și baruri care riscă să cadă în cazul unui cutremur. Unele dintre ele sunt zugrăvite și arată bine la exterior, dar stâlpii de susținere sunt foarte slăbiți.