ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frumusețile patriei noastre au ajuns să fie cunoscute și peste hotare, iar străinii încep să vină într-un număr tot mai mare în România. Unul dintre cele mai celebre ghiduri turistice din lume, Lonely Planet, recomandă Transilvania drept regiunea numărul 1 de vizitat în 2016.

"Transilvania cunoaște o renaștere", arată articolul care prezintă clasamentul pe 2016, regiunea din țara noastră fiind înaintea unor destinaţii mult mai cunoscute precum Hawaii şi Bavaria.

Peisajele uluitoare și orașele pline de viață precum Cluj Napoca, renumit pentru artă și viața de noapte, dar și Brașovul, Sibiul și Târgu Mureșul sunt de asemenea locuri recomandate de ghidul turistic, care amintește și de legenda contelui Dracula.

Specialiştii au mai apreciat staţiunile de ski şi numărul din ce în ce mai mare de locuri dedicate culturii şi artei. Nu au fost trecute cu vederea nici satele transilvane şi bisericile fortificate săseşti.

E posibil ca și desele vizite ale prințului Charles pe plaiul românesc să fi contat în această campanie de publicitate.