Tricolorul Românesc flutură pe Cetatea lui Ștefan cel Mare de la Hotin - 8 iulie 1941

CĂLCĂM PE OASELE OSTAȘILOR ROMÂNI PRIN STRĂVECHEA CETATE A HOTINULUI, FORTĂREAȚA DE NORD A MOLDOVEI LUI ȘTEFAN CEL MARE
A rămas numai o amintire dintr-o străveche istorie a Țării Moldovei. Dar și aceea abia pâlpâie în inimile românilor care mai au memorie. Or, umblând prin cetatea Hotinului, recunoscută una din cele șapte minuni ale Ucrainei, numai cine știe un pic de adevăr va întrezări urmele strămoșilor noștri în zidurile ei de apărare. De fapt, există și urme din timpuri mai noi.
La 8 Iulie 1941, drapelul românesc Tricolorul a fost abordat din nou pe zidurile bătrânei cetăți.
Când umblăm pe acolo, călcăm pe oasele oștenilor voievozilor moldavi, dar și ale ostașilor Armatei Romane, care la 5 iulie 1941 a eliberat Cernăuțiul de cotropitorii sovietici, după care a înaintat spre Hotin. Consemna generalul Petre Dumitrescu, în ordinul de zi dat Armatei a 3-a:
„Mulți dintre ostașii acestei brigăzi (Brigada 8 cavalerie și Brigada 2 mixtă munte) își dorm somnul de veci pe aceste câmpuri de bătălie. Onoare lor! Să nu-i uităm".
Jertfa eroilor de război e un îndemn de a nu uita nici reperele documentare care ne leagă de această cetate - minune a Ucrainei, ca dovadă că avem rădăcini adânci și dreptul de a fi recunoscuți și noi popor autohton pe acest pământ.
STRĂVECHEA citadelă care domină valea Nistrului face parte din cele zece cetăți medievale ale Moldovei lui Ștefan cel Mare.
A fost parte a Moldovei încă din 1375. Primele documente ale cetății datează din vremea lui Petru Mușatinul. Ștefan cel Mare i-a întărit zidurile, în partea de nord mai puțin protejată.
Au fost construite ziduri cu o lățime de 5-6 metri și 40 metri înălțime, de asemenea și un pod mobil. S-au adăugat trei turnuri, s-a amenajat curtea interioară.
Cronicile vremii spun că pentru întărirea cetății, în vara anului 1479, Domnitorul Ștefan cel Mare a folosit 800 de meșteri și 17 mii de salahori.
Și urmașul său Petru
Rareș a întărit cetatea, chemând meșteri din Bistrița.
ActiveNews nu a primit niciodată altă publicitate decât cea automată, de tip Google, din care o îndepărtăm pe cea imorală. Aceasta însă nu ne asigură toate costurile.
Ziarele incomode sunt sabotate de Sistem. Presa din România primeste publicitate (adică BANI) doar în măsura în care este parte a Sistemului sau/și a Rețelei Soros. Sau dacă se supune, TACE sau MINTE.
ActiveNews NU vrea să se supună. ActiveNews NU vrea să tacă. ActiveNews NU vrea să mintă. ActiveNews VREA să rămână exclusiv în slujba Adevărului și a cititorilor.
De aceea, are nevoie de cititorii săi pentru a supraviețui așa cum este acum. Dacă și tu crezi în ceea ce credem noi, te rugăm să ne sprijini să luptăm în continuare pentru Adevăr, pentru România!

RO02BTRLRONCRT0563030301 (lei) | RO49BTRLEURCRT0563030301 (euro)
Pe același subiect

Scrisorile președintelui "pe viață" al Fundației Soros către Ceaușescu și gândurile lui Andrei Pleșu despre angajatorul său, George Soros

Magdalena Radu: Tot așa s-a instaurat și comunismul, prin falsificarea alegerilor. O mâna de golani exultau la fel cum exultă și acum

Dan Puric: Clipa demnității tale – "Ridică-te, popor român!"
Recomandările noastre

Elefanții, porcul spinos și lebăda neagră

Călin Georgescu după interzicerea lui de către CCR: Ați avut ocazia să vedeți iadul: nu suntem liberi nici în România, nici în Europa. Rămâneți în credință. Vă mulțumesc, a fost o onoare sa fim împreună în această chemare istorică! - DISCURSUL INTEGRAL

ALERTĂ: BEC A RESPINS CANDIDATURA LUI GEORGESCU! Românii în stradă pentru Călin Georgescu: Se strigă HOȚII! Intervin SCUTIERII ca în '89. JANDARMII DAU CU GAZ! Elon Musk: O NEBUNIE! Democrația a murit în România!

Generalul Radu Theodoru aruncă o nouă BOMBĂ* - Sediul Comandamentului Vlad Țepeș e obținut de la SRI de fondatorul asociației, generalul SIE (r) Ștefan Mateescu, acum acuzat de DIICOT pentru ”lovitură de stat” - VIDEO EXCLUSIV
Persoane: Ștefan cel Mare și Sfânt
Locații: Cernăuți Cetatea Hotin Hotin România Mare
Subiecte: eliberarea Bucovinei
Organizații: Armata Română
Tip conținut: Opinii
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)