ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Grupul Psaltic „Tronos” al Catedralei Patriarhale susține miercuri, 11 iulie,  un concert de muzică psaltică la Paraclisul Catedralei Naționale. Evenimentul va avea loc de la ora 17:00 în deschiderea manifestărilor dedicate Icoanei Maicii Domnului Prodromița, hramul lăcașului de cult.
 
Grupul psaltic Tronos a fost înființat în anul 1997 la inițiativa Arhid. Mihail Bucă, Protopsaltul Catedralei Patriarhale din București, și este format, în special, din tineri teologi pasionați de muzică psaltică de tradiție bizantină. Numele de „Tronos” a fost dat grupului de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în anul 2007.
 
Anul acesta, vor participa la sărbătoarea Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului Părintele Prodromos de la Marea Lavră și Părintele Atanasie de la Schitul Prodromu.