ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Degeaba". "Tot Degeaba". La fiecare sfârșit de an, Tudor Gheorghe ne amintește de martirii din decembrie 1989, de speranțele înșelate ale românilor și de zbuciumul vremurilor pe care le trăim. Cu speranța, la fiecare concert, că românii se vor trezi.

"Încerc să trezesc românii din somn, cu un lamento al hoților mici, care se vaită că hoții cei mari sunt pe afară, sau cu balada unei cătușe", spune Tudor Gheorhe, care mai speră că, anul viitor, nu va mai fi nevoie de un nou "Tot degeaba", iar mesajul său va fi, în sfârșit auzit.

Turneul „Tot Degeaba" se încheie la București, pe 22 decembrie, la Sala Palatului, unde Tudor Gheorghe va fi acompaniat de 111 soliști și instrumentiști, reuniți sub bagheta lui Marius Hristescu. Mai mult, rock-ul va ocupa un loc special în acest spectacol.

„Tot Degeaba", construit în întregime pe versurile scrise de artist, „nu este un rechizitoriu, ci un spectacol care trebuie să trezească în români amintiri și respect". Spectacolul are la bază un concert mai vechi al lui Tudor Gheorghe, intitulat «Mie-mi pasă», realizat în memoria martirilor de la Timișoara și a tuturor victimelor Revoluției din decembrie 1989, scrie adevărul.ro.

„Sunt foarte multe poeme noi, iar piesele vechi au fost reorchestrate de Marius Hristescu. «Tot Degeaba» este mai dureros, fiindcă și atunci când politicienii declară că ne vor binele, ne vor răul. Sunt multe adevăruri dureroase spuse, cu umor, cinism și speranță! Este un spectacol care ilustrează, în mod artistic, o realitate prin care trecem. Să dea Dumnezeu să treacă mai repede această realitate și să intrăm într-o normalitate! Încerc să trezesc românii din somn, cu un lamento al hoților mici, care se vaită că hoții cei mari sunt pe afară, sau cu balada unei cătușe. O cătușă este părăsită, stă singură și e tristă că vin suratele ei din import și îi iau locul... Cătușa bătrână stă într-un cui, uitată de toată lumea, dar e liniștită pentru că toate suratele ei știu că ea o să-l ia pe președinte", dezvăluie Tudor Gheorghe.

În spectacolul „Tot degeaba", Tudor Gheorghe pune pe tavă starea nației românești, cu toată frumusețea ei, cu toate furtișagurile, cu toate șmecheriile, cu lipsa de demnitate, de omenie și de bărbăție. „Astăzi politicienii se cațără să ajungă în funcții mari. Odinioară, se primeau funcțiile. Nu intrau în politică să câștige bani. Ei erau niște oameni bogați! În politică intrau intelectualii, se întâlneau în cafenelele Bucureștiului și aveau dispute verbale deștepte! Erau dialoguri rafinate, cu umor. Se certau și ei, fără doar și poate, dar la alt nivel. Atunci oamenii politici aveau toate vorbele la ei! Cei din ziua de astăzi nu au cuvintele la ei. Au doar 60-70 pe care le folosesc toți la fel, indiferent dacă sunt în opoziție sau la putere", declară „olteanul universal".

Doar câteva bilete mai sunt disponibile și pot fi achiziționate de pe site-ul tudor-gheorghe.ro și la casa de bilete a Sălii Palatului. Din respect pentru artist și pentru spectatori, după ora 19.10 nu se mai permite accesul în sala de spectacol. Vă rugăm să luați în considerare traficul rutier aglomerat și locurile reduse de parcare din zona Sălii Palatului. Accesul copiilor sub 7 ani nu este permis, iar cei de peste 7 ani plătesc bilet de intrare, anunță organizatorii. 

„Poate la anul nu va mai fi nevoie de «Tot Degeaba». Poate se va schimba totul și gata! E datoria mea să fac ceea ce fac. Ce se receptează bine, ce nu, nu. Nu poți să-i bagi omului cultura pe gât. Important este ca aceste lucruri să fie spuse și eu le spun! Oamenii care vin la spectacolele mele știu la ce vin. Ceilalți nu știu... Eu nu am altă treabă, decât să-mi fac datoria", mărturisește Tudor Gheorghe.