Un cinematograf faimos (cândva) din București este scos la vânzare pe OLX.ro, pentru suma de 750.000 euro!

Situat pe Calea Griviței numărul 137, cinematograful Dacia este o clădire interbelică, inaugurată în anul 1930. La deschidere, cinematograful era cunoscut sub numele de Marconi, după numele inventatorului italian al telegrafiei fără fir, Guglielmo Marconi, scrie Alex Rădescu pe site-ul său.
 
Atribuit arhitectului Constantin Cănănău – descendentul unei ilustre familii boierești din Moldova – și construit în stilul Art Deco, cinematograful Dacia era una dintre cele mai importante construcții ale anilor 1970.

Cu o suprafață construită de 592 mp, structura cinematografului este în întregime din cărămidă. Fiind o clădire de patrimoniu, se află pe lista monumentelor istorice din București, nefiind permisă demolarea acesteia, ci doar reabilitarea exterioară și interioară.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.