Un cinematograf faimos (cândva) din București este scos la vânzare pe OLX.ro, pentru suma de 750.000 euro!

Situat pe Calea Griviței numărul 137, cinematograful Dacia este o clădire interbelică, inaugurată în anul 1930. La deschidere, cinematograful era cunoscut sub numele de Marconi, după numele inventatorului italian al telegrafiei fără fir, Guglielmo Marconi, scrie Alex Rădescu pe site-ul său.
 
Atribuit arhitectului Constantin Cănănău – descendentul unei ilustre familii boierești din Moldova – și construit în stilul Art Deco, cinematograful Dacia era una dintre cele mai importante construcții ale anilor 1970.

Cu o suprafață construită de 592 mp, structura cinematografului este în întregime din cărămidă. Fiind o clădire de patrimoniu, se află pe lista monumentelor istorice din București, nefiind permisă demolarea acesteia, ci doar reabilitarea exterioară și interioară.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews