Un grup de 100 de copii ortodocși din Rwanda participă până marți, 26 decembrie la o tabără organizată de Episcopia de Burundi și Rwanda în orașul Rwamagana din estul țării.

Tabăra, inspirată de ITO Iași 2017 unde Rwanda a avut o delegație de 6 tineri, este prima tabară ortodoxă organizată în această țară unde Biserica Ortodoxă a început să se organizeze în anul 2013.

Tabara a fost posibilă în principal cu sprijinul financiar al credincioșilor Parohiei Tălpălari din Iași, dar și a altor credincioși din România prin intermediul Asociației „Love Africa".

Silviu Andrei Vlădăreanu, președinte „Love Africa" ne-a declarat: „Pentru mulți români, prezența ortodoxă în Africa este încă surprinzătoare, însă trebuie să știți că Ortodoxia se împrăștie cu repeziciune, ajungând până în sate îndepărtate și izolate de pe tot cuprinsul Africii. Putem și avem datoria să fim alături de frații noștri ortodocși din Africa. Cu foarte puțin, în Africa se poate face foarte mult! De aici, din Rwanda și eu, și colegul meu Raj Bostan, și toți copiii din tabără vă urăm tuturor un Crăciun fericit! și La multi ani! și vă rog să îi lăsați pe copiii din Rwanda să vă colinde."

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews