ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre imaginile-simbol ale Bucureştiului o găsim pe cărţile postale. Are mari şanse să rămână doar acolo. Academia de Studii Economice va ridica un "hambar" de 7 etaje cu ecran de sticlă peste Casa Nanu Muscel, monument istoric.
 
Mamutul de oţel şi sticlă va modifica radical tabloul clasic al Pieţei Romane şi va aduce o modernitate agresivă.

ASE nu a făcut publice planuri sau avize. Spune doar că în clădirea de sticlă va construi spaţii de birouri, laboratoare de cercetare şi săli destinate unor activităţi culturale. La subsol va fi un garaj pe trei niveluri, cu 50 de locuri de parcare pentru cadrele didactice ale universităţii.

Arhitectul care coordonează proiectul susţine că o astfel de faţadă e des folosită la muzee. Prima autorizare a proiectului s-a obţinut în 2007, iar a doua, acum trei ani, când ASE a şi cumpărat clădirea.

Într-un comunicat, Academia arată că lucrările ar fi început un an mai târziu, adică în 2013, iar acum, după alţi doi ani, a cerut prelungirea autorizaţiei. Deşi statutul clădirii s-a schimbat între timp, instituţia spune că nu e necesar un alt aviz de la Ministerul Culturii.

ASE a cumpărat Casa Nanu Muscel cu aproape 17 milioane de lei şi, după un an, a primit de la guvern pentru acest proiect 40 de milioane de lei, potrivit tvr.ro.

Casa din Piaţa Romană nr. 7 are o valoare arhitecturală importantă, dar şi memorială. Construită în 1890, în stil eclectic - neoromantic, cu influenţe Art Nouveau, a aparţinut academicianului Ion Nanu Muscel, preşedinte al Societăţii Medicale a Spitalelor din Bucureşti.