Piesa „Acești români fantastici”, scrisă și regizată de Dan Puric, continuă turneul național. Astfel, doritorii pot urmări acest spectacol pe 12 mai la București (Sala Rapsodia), pe 28 mai la Constanța (Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19:00) și pe 3 iunie la Pitești (Casa de Cultură a Sindicatelor, ora 19:00).

Spectacolul a avut premiera națională pe 10 martie, fiind un succes la public. Cu o distribuție de excepție din care fac parte Dan Puric, Amalia Ciolan, Beatrice Rubică și Ovidiu Cuncea, spectacolul este o reprezentație profundă și răscolitoare, despre veșnicie, dar și despre derizoriul existentei umane.


Actorii dau viață celor trei personaje aflate față în față cu iminența morții, într-un spectacol emoționant. „Această piesă am dedicat-o memoriei profesorului meu de la Școala Populară. Înainte să-l am profesor pe genialul Dem Rădulescu, m-am întâlnit la Școala Populară, în calitate de muncitor necalificat, cu unul din geniile pedagogiei românești la nivel de teorie teatrală. Îi datorez tot limbajul meu internațional domnului Traian Aelenei. El nu mai este printre noi, dar va fi întotdeauna atâta timp cât ne vom întoarce către trecut. Basarabean de origine, de la care am învățat ce spunea și Mircea Eliade, că îți iubești țara în ciuda evidențelor tragice”, a spus  Dan Puric.
 
Un reportaj de la premieră puteți citi aici.
 

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews