ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În data de 3 noiembrie, Vânătorii de Munte împlinesc 106 ani, deoarece astăzi este marcată constituirea primului batalion de vânători de munte, în anul 1916, potrivit știriletvr.ro.

Forța de elită a Armatei Române servește țara cu credință și onorează misiunile încredințate sub egida ONU, UE și NATO, încă din 1916. 

Scopul Vânătorilor de Munte a fost bine definit încă de la înființarea primelor unități din acest an: protecția trecătorilor și capacitatea de luptă în zona muntoasă.

Aceste trupe și-au dovedit valoarea și eroismul în  Marele Război și Al Doilea Război Mondial - în campanile din 1942, în Crimea și în Munții Tatra, în 1944.

Vânătorii de Munte sunt cosiderați una dintre cele mai bine instruite unități ai Armatei Române. și cele mai bune trupe montane din NATO.

Redacția ActiveNews le urează La Mulți Ani!