În data de 3 noiembrie, Vânătorii de Munte împlinesc 102 ani de activitate, deoarece astăzi este marcată constituirea primului batalion de vânători de munte, în anul 1916, potrivit știriletvr.ro.

Forța de elită a Armatei Române servește țara cu credință și onorează misiunile încredințate sub egida ONU, UE și NATO, încă din 1916.  Scopul Vânătorilor de Munte a fost bine definit încă de la înființarea primelor unități din acest an: protecția trecătorilor și capacitatea de luptă în zona muntoasă. Aceste trupe și-au dovedit valoarea și eroismul în  Marele Război și Al Doilea Război Mondial - în campanile din 1942, în Crimea și în Munții Tatra, în 1944.

Vânătorii de Munte sunt cosiderați una dintre cele mai bine instruite unități ai Armatei Române. și cele mai bune trupe montane din NATO. Adesea aceasta unitate are misiuni în țară și străinătate, cu militari din SUA, Marea Britanie, Grecia, Olanda, Turcia, Italia, Bulgaria, Iordania, Franța, precum și la aplicații multinaționale.

 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.