Vernisajul expoziției de panouri fotografice, "Un deceniu întunecat (1977-1987). Biserici demolate”, va avea loc miercuri, 5 iunie, ora 13.00, la Biblioteca Academiei Române, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, „prin acest proiect expozițional se vor readuce în atenția publicului, imagini de arhivă cu bisericile ortodoxe demolate în București, în perioada 1977 – 1987”.

La vernisaj vor lua cuvântul: Acad. Răzvan Theodorescu – Vicepreședinte al Academiei Române, PS Varlaam Ploieșteanul Episcop - vicar patriarhal, conf. univ. dr. Ioan Cristescu – director MNLR, prof. dr. Radu Ciuceanu – director INST, prof. univ. dr. Ioan Opriș, Alexandru Pugna – secretar de stat – MCIN, Radu Preda – președintele IICCMER, Mirel Taloș – vicepreședinte ICR, Pr. Gelu Bogdan, dr. Anca Beatrice Todireanu, președintele ARC. 
Expoziția va fi expusă în holul Bibliotecii Academiei Române în perioada 5-28 iunie 2019.
 
Curator expozițional: dr. Anca Beatrice Todireanu – președinte ARC

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews