ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vasile Dîncu s-a întâlnit marți cu protestatarii de la Opera Națională București, cărora le-a spus că a venit acolo în calitate de mediator. Dîncu a dat asigurări că se vor găsi soluții pentru criza prin care trece acum Opera Națională. De asemenea, el a subliniat că adus situația Operei Naționale și în atenția președintelui Klaus Iohannis și prim-ministrului Dacian Cioloș.

La finalul discuțiilor, oficialul Guvernului a spus că va vorbi cu premierul Dacian Cioloș să trimită Corpul de control la Opera Națională București.

"Noi avem... și o să propun premierului... avem un Corp de control al premierului și o să îi propun (să trimită Corpul de control — n.r.)", a afirmat Dîncu, după aproape două ore de discuții cu protestatarii de la Operă.

Potrivit acestuia, Corpul de control ar urma să vină la Operă în zilele următoare. "Înțeleg că este o soluție administrativă care vine în întâmpinarea a ceea ce dumneavoastră cereți", a adăugat vicepremierul conform Agerpres.

Angajații Operei, care au protestat față de demiterea lui Vlad Conta și Tiberiu Soare din funcțiile de director interimar, respectiv director adjunct, au umplut Sala Mare a ONB și au vorbit despre cererile lor cu vicepremierul Dîncu.