ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Castelul Bran, cel mai vizitat obiectiv turistic din județul Brașov, nu este de vânzare și nu se va închide, în nici un caz, a anunțat luni, într-o conferință de presă desfășurată la Castelul Bran, Bogdana Balmuș, manager de PR al monumentului istoric.

"În nici un caz Castelul Bran nu se vinde. Această informație revine ciclic mai ales în presa din străinătate. A fost o informație falsă în momentul preluării de către actuala administrație, care revine în actualitate din când în când. Castelul Bran nu este de vânzare și Castelul Bran nu se va închide în nici un caz. El va rămâne deschis să-și spună pe mai departe poveștile frumoase pe care le are de spus" a afirmat sursa citată.

Referitor la problemele apărute pe unul din zidurile Castelului, cel de pe latura estică, unde a căzut tencuiala și se vede cărămida din secolul al XVII-lea, Bogdana Balmuș a precizat că încă de la preluarea Castelului, în mai 2009, de către noua administrație, grija pentru conservarea monumentului a fost maximă:

"Nu trebuie uitat că în momentul preluării Castelului Bran, în anul 2009, ploua în interiorul acestuia, că a fost golit tot ceea ce conținea la acea vreme, așa că eforturile actualilor proprietari au fost foarte mari pentru a-l putea reda circuitului turistic. Zidul nu este în pericol, fiind o zonă în care vizitatorilor Castelului Bran sau celor care circulă pe lângă zid nu le este pusă viața în pericol. Desigur că zidul necesită reparații, dar suntem în curs de avizare și de primire a autorizațiilor pentru refacerea acelui zid", a explicat Bogdana Balmuș, potrivit Agerpres.

Ea a amintit investițiile pe care proprietarii Castelului Bran le-au făcut de-a lungul timpului, care se ridică la sume foarte mari. Astfel, investiția pentru reparații și lucrări de conservare a fost de 4.356.000 de lei, iar cea alocată punerii în valoare a monumentului și pregătirea personalului care deservește castelul a fost de un milion de lei. De asemenea, lucrările de reabilitare a Casei de Ceai a Reginei Maria, care va fi deschisă pentru public la 1 iunie 2016, se ridică la suma de peste un milion de euro.

O altă investiție care se află în procedura de avizare este montarea unui lift cu pereți de sticlă care să facă legătura între curtea interioară a Castelului Bran și curtea Parcului Regal, cu trecere printr-un tunel, investiție unică în Europa, prin care se dorește atragerea unui număr și mai mare de turiști.