ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Zeci de diaconi din Capitală vor ajuta pelerinii care participă la hramul Catedralei Patriarhale, oferindu-le informații despre mijloacele de transport din București sau despre posibilitățile de cazare și masă, informează Agenția de Știri Basilica.

Părintele Dumitru Ștefănescu, Consilier administrativ al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a explicat că pelerinii care nu au cazare au posibilitatea de a primi găzduire temporară.

„O bună parte dintre acești diaconi vor fi prezenți în Gara de Nord pentru a-i putea îndruma de acolo pe pelerini către Catedrala Patriarhală, iar de aici pentru a-i putea conduce la spații de cazare temporare care sunt amenajate anul acesta prin bunăvoința Colegiului Național Ion Creangă din Capitală, unde vor putea să rămână câteva ore”, a declarat, pentru Radio Trinitas, Părintele Dumitru Ștefănescu.

Diaconii îi vor îndruma pe pelerini și către bisericile din apropierea Catedralei Patriarhale care vor rămâne deschise până după miezul nopții. Ei vor primi apă și ceai cald.

„Mănăstirile și parohiile din zona centrală a Capitalei vor rămâne deschise în perioada 25-28 octombrie, cu excepția orelor 02:-06:00 în care aceste biserici vor fi închise pentru curățenie”.

„Este vorba de Mănăstirile Antim și Radu-Vodă, Catedrala Mitropolitană Sfântul Spiridon-Nou și de Bisericile parohiale Sfântul Mina-Vergu, Sfântul Ioan Piață, Sfântul Anton-Curtea Veche, Sfântul Spiridon – Vechi, Sfântul Gheorghe – Nou, Sfântul Nicolae – Ghica, Sfântul Nicolae Vlădica și Sfântul Ilie – Rahova”, a spus Părintele Dumitru Ștefănescu.

Anul acesta la hramul Catedralei Patriarhale din București credincioșii au posibilitatea de a aduce cinstire moaștelor Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureștilor, Sfântului Ierarh Dionisie, Episcopul Cetății Albe – Ismail, precum și moaștelor Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș.