ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pâmânul României continuă să fie extrem de atractiv pentru cei care vor să facă agricultură. 

Este doar o chestiune de timp până când Agricost Brăila, cea mai mare fermă de cereale din România, care operează în sistem de arendă 56.000 de hectare de teren în Insula Mare a Brăilei, va fi cumpărată de Al Dahra, din Emiratele Arabe Unite, scrie ZF.ro.
 
Sursa citată spune că afacerea se va încheia pentru o sumă ce depășește 200 miloane de euro.

Al Dahra este o companie din Abu Dhabi, ce face parte din holdingul Al Ain, fondat de Șeicul Hamdan Bin Zayed Al Nahyan. Al Dahra are activități în agricultură - cultivarea cerealelor, producția și tradingul acestora, având două divizii - de hrană pentru animale și pentru oameni, mai exact producția de orez, făină, fructe și legume.

Agricost a recoltat, în 2016, 416.000 tone de grâne, cea mai mare recoltă înregistrată la o singură fermă din România. 

În 2016, compania a raportat afaceri de aproape 387,3 milioane de lei și un profit net de peste 71 milioane de lei, în creștere de la vânzări de 365,3 milioane de lei și un câștig de 63,4 milioane de lei obținute în 2015, potrivit datelor de ma Ministerul de Finanțe.