ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aspirina de azi cu toate denumirile ei comerciale iși are originea în ceaiul de coajă de salcie, un remediu banal. Cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru efectele sale anti-inflamatoare, febrifuge, antireumatice și analgezice, ceaiul de coajă de salcie (Salix alba), a fost remediul de bază pentru toate frigurile, durerile reumatice, racelile și gripele vremurilor. 
 
 Acidul salicilic care este considerat a fi responsabil de toate aceste efecte a fost extras în 1838 din coaja de salcie (Salicis cortex) și sintetizat chimic în 1860. Efectele ceaiului obținut din coaja de salcie sunt datorate  heterozidelor salicilice, într-un complex fitochimic. Alfel nu s-ar putea explica și efectele sedative, reducerea excitației nervoase, tratarea insomniilor nevrotice. În sine acidul salicilic este cunoscut tuturor gospodinelor, ca și conservant și antiseptic. Fără însă a fi folosit în alt scop. Aspirinele zilelor noastre, inclusiv cele considerate extracte bio, eco sau organice, nu acoperă nici pe departe gama problemelor de sănătate pe care le poate rezolva acest preparat. Eficiența acestui ceai constă în întregul complex fito-chimic.

Ceaiul de coajă de salcie se prepară ca și decoct din o linguriță de ceai (lingurița de desert), ca și unitate dozatoare, încărcată cu vârf cu plantă măcinată (cât se poate de fin) la 300...350 de mililitri de apa, prin fierbere la foc mic, cu capacul întredeschis, timp de 15...20 de minute. Atenție: în timpul fierberii ceaiul spumează. Va rezulta un ceai roșu la culoare și cu un gust neutru. Dacă doriți puteți să-l dregeți cu lămâie. Nu vă sfătuiesc să-l îndulciți. 
Se recomandă să beți acest ceai fierbinte, una până la trei căni pe zi, în funcție de gravitatea problemei, de la o banală răceală, la insomnii. Ar trebui să provoace o sudorație intensă. Este un efect normal. Pregătiți-va din timp haine de schimb pe timp de noapte. În cazul în care trebuie să iesiți din casă, este mai bine să amânați utilizarea acestui remediu. Încercați sa beți două căni seara, ca să compensați „doza” lipsă, sau pierdută. Daca preparatul nu produce sudorație, poate fi un semn că nu este un produs de calitate. Încercați să cumpărați  și de la un alt producător...
 

P.S. La un moment dat am avut o discuție în contradictoriu cu o doamnă care mă întreba ce poate să facă un biet ceai ? Am avut situații în care adulți răciți cobză s-au dus la culcare bolnavi și s-au trezit dimineața sănătoși. Cei drept cu prețul unei nopți dormite pe bucăți și trei pijamale schimbate. 
Merită încercat. Ce vă costă ?