ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Cehia, Slovacia, România şi Bulgaria au semnat o declaraţie comună prin care cer Comisiei Europene (CE) să pregătească măsuri pentru restricţionarea lanţurilor de magazine în relaţia lor cu furnizorii, astfel încât producătorii mici şi mijlocii să nu-şi vândă produsele în pierdere, relatează agenţia bulgară Focus, citată de Agerpres. 

"Facem apel la Comisia Europeană să pregătească un pachet de măsuri pentru restricţionarea puterii economice dominante a afacerilor de tip lanţ. Vrem ca CE să îşi exprime poziţia până la finalul lui 2015. Credem că numai un cadru legislativ comun, aprobat la nivelul întregii UE, poate rezolva problema", a declarat ministrul slovac al agriculturii, Lubomir Jahnatek. El a cerut condiţii comerciale corecte, care să garanteze că producătorii alimentari mici şi medii nu sunt forţaţi de lanţurile de magazine să-şi vândă produsele la preţuri minime care să nu le aducă, în final, nici un profit.