ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Este vorba importul soiului Roundup Ready 2 Xtend, dezvoltat de compania americană Monsanto, și de tipul GM , vândut de grupul german Bayer CropScience.

Comisia Europeană (CE) a aprobat vineri 22 iulie importurile de boabe de soia modificate genetic dezvoltate de compania americană Monsanto, deschizând astfel o importantă piață de export pentru boabele de soia din America de Nord, transmite Reuters, citată de economica.net. Decizia înlătura obstacolele cu care se confruntă Monsanto când încerca să ajungă la o înțelegere cu fermierii și traderii de cereale, aceștia trebuind să se informeze în permanență când produsele obțin aprobare. 

De asemenea, CE a dat undă verde pentru boabele de soia de tip GM vândute de grupul german Bayer CropScience. În urma aprobării CE, boabele de soia modificate genetic pot fi utilizate în hrana animalelor și în alimentația oamenilor, dar nu pot fi însămânțate.

Germanii de la Bayer AG au oferit recent 64 de miliarde de dolari pentru preluarea Monsanto Co având ca obiectiv crearea celui mai mare furnizor mondial de semințe modificate genetic și erbicide.