Statul înființează Casa de Comerț „Unirea”, o societate ce a anunțat că va deschide 60 de aprozare de fructe și legume, informează Ziarul Financiar.

Rațiunea din spatele acestei decizii este faptul că o bună parte dintre fermierii români nu reușesc să ajungă în supermarketuri cu produsele lor, scrie sursa citată.

„Centrele de colectare și valorificare (din perioada comunistă – n.red.) nu trebuia distruse, dar acum trebuie să reluăm acest proces, să le aducem la viață pe unele sau să facem altele.Ne propunem să facem 60 de magazine cu fructe și legume românești la nivel național, produse alimentare proaspete și procesate. Din punct de vedere tehnic putem să deschidem primul magazin într-o săptămână, dar avem nevoie de avizări, iar birocrația imensă ne încetinește”, a spus Adrian Izvoranu, președintele Casei de Comerț Agroalimentar „Unirea”.

El spune că în acest moment, reprezentanții Casei de Comerț „Unirea” fac selecția producătorilor, crează centre de colectare mobile și fizice și consolidează unități de procesare existente.

Magazinele vor fi deschise în centrele dezvoltate ale țării, deoarece reprezentanții societăți își propun să stimuleze consumul de produse românești din magazinele de proximitate, echilibrând astfel balanța comercială dintre importuri și exporturi.

Reprezentanții Casei de Comerț Agroa­limentar „Unirea", o societate înființată de Minis­terul Agriculturii în luna ianuarie, își propun să cre­eze o rețea națională de peste 60 de maga­zine cu fructe și legume, de tip aprozar, care să concureze cu hipermarketurile și supermarketurile.
 
Ministerul Agriculturii anunțase încă din luna februarie intenția de a înființa o astfel de rețea de magazine care să comercializeze produse agricole românești.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews