ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Demiterea cercetătorului Costel Vânătoru din fruntea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău, instituție pe care a creat-o și care se ocupă cu prezervarea soiurilor românești de legume și fructe l-a scandalizat și pe Dan Puric.

Într-un comunicat trimis presei, actorul și regizorul a denunțat „un atentat supra unei valori de siguranță națională!”.


El a spus că prin această măsură, se ucide în mod iresponsabil o vocație și o conștiință românească.,
 
„Destituirea domnului Costel Vînătoru din funcția de director al Băncii Naționale de Gene pentru legumicultură este mai mult decât un act politic necugetat. Este un atentat asupra unei valori de siguranță națională!

Domnilor politicieni aflați la putere, prin această măsură iresponsabilă, ucideți fără scrupule, în mod public, o vocație și o conștiință românească, aflată în slujba țării de o viață întreagă, și în același timp, dați o lovitură de neiertat țării în care și dumneavoastră v-ați născut, atacându-i în mod inconștient, temelia de bază, Sămânța!

Cu suflet de creștin, mă rog să reveniți asupra acestei decizii, ca nu cumva să purtați responsabilitatea acestui dublu asasinat! Căci ați lovit nu numai în ceea ce ne-a mai rămas, Sămânța neamului, ci și în Paznicul ei, cel care a salvat-o, a crescut-o și a păzit-o cu tot sufletul, din vocație de creștin și de român!

Căci nu uitați, de câte ori s-a lovit în Sămânța neamului, poporul acesta, în mod uimitor, din lovitură a renăscut!", a a afirmat Puric într-un comunicat de presă