ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pasionații de grădinărit sau micii fermieri pot obține gratuit semințe tradiționale, țărănești, de legume sau de plante aromatice. Distribuția de semințe începe de astăzi când cei interesați vor putea fi primite cererile, a anunțat asociația Eco Ruralis – www.ecoruralis.ro.

„Am pregătit pentru țărăncile și țăranii din toată țara numeroase varietăți de legume, plante aromatice și plante medicinale. Ca în fiecare an, semințele vor fi distribuite gratuit pe bază de comandă prin formular online, e-mail sau telefon”, a transmis asociația, pe pagina proprie de Facebook.

Ca și în anii precedenți, puteți comanda maximum 5 varietăți, adică 5 plicuri cu câte 10-40 de semințe fiecare, în funcție de specie. Semințele sunt gratuite, iar expedierile în România sunt acoperite de Eco Ruralis.

Dacă nu aveți internet sau din oarecare motive nu puteți să completați formularul online, cei de la asociație anunță și alte metode de comandă:

a) prin TELEFON, doar dacă NU reușiți prin Internet: sunați la numărul asociației 0264 – 599 – 204 (Luni – Vineri între 12:00 – 18.00). Veți primi informații despre ce varietăți sunt disponibile în catalog, veți da datele dumneavoastră pentru a completa formularul de comandă și apoi veți alege ce seminte doriți.

c) DIRECT, la sediul asociației: dacă locuiți în sau lângă Cluj-Napoca și puteți veni la noi, sunteți așteptați la sediul din strada David Francisc, nr. 10, ap. 5, în apropiere de Piața Mihai Viteazu (Luni – Vineri, între 12:00 – 17:30)

Catalogul este diferit în fiecare an. Cel de anul trecut a cuprins – 27 de specii de legume, flori, plante aromatice, cereale, după cum urmează: ardei (iute, gras, gogoșari), busuioc, castraveți, cimbru, coriandru, crăițe, dragavei, dovleac, fasole, floarea soarelui, gălbenele, leuștean, lobodă, mărar, morcov, păstârnac, pătrunjel, physalis (cireșe de pământ), porumb, roiniță, rucola, salată, sfeclă, spanac, tomate (roșii, negre, galbene, mari, inimă de bou, medii, cherry), tutun, vinete.

Mai multe detalii AICI