Finanțări de un milion de euro pentru investițiile în pomicultură. Speciile de dud și de goji devin eligibile

Fermierii pot beneficia de finanțări europene nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro pentru investiții în pomicultură, inclusiv pentru dud și goji, potrivit Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1a, aflat în consultare publică până în data de 15 noiembrie 2018.
Potrivit Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), intensitatea sprijinului acordat este de 50%, cu majorare până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în funcție de beneficiar (tânăr fermier/ forme asociative) și de investiție (ecologică/ investiții în zone cu constrângeri naturale etc.).
Solicitanții din teritoriul ITI Delta Dunării vor putea depune proiectele în cadrul sesiunii deschise la nivel național.
„Supunem acum analizei Ghidul pentru exploatațiile pomicole la care așteptăm propunerile și observațiile solicitanților până pe data de 15 noiembrie 2018. Versiunea consultativă vine cu o noutate prin introducerea speciilor de dud și de goji ca fiind culturi eligibile prin submăsura 4.1a. Pentru decontarea cheltuielilor generate de înființare plantațiilor pentru aceste specii, se va aplica procedura de achiziții de bunuri și servicii a AFIR.” a menționat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.
Toți cei interesați pot să transmită propuneri sau observații pe adresa de e-mail consultare@afir.info până la data de 15 noiembrie 2018.
Ghidul este disponibil aici.
Submăsura 4.1a face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).
Pe același subiect

Controversă-bombă: Laptele de vacă generează cancer! Prof. Avram Fițiu: Să ne întoarcem la civilizația oii!

Ioan Sperling: Vaca, dușmanul Planetei Albastre

Venit minim garantat de 6000 de lei pe gospodărie rurală, comasarea terenurilor și promovarea produselor autohtone, câteva idei pentru Planul Național Strategic pe următorii 5 ani ce va fi înaintat Comisiei Europene de Ministerul Agriculturii

Covidul și Războiul cer de la Români: SEMINȚELE, LEGUMELE ȘI... CEAIUL, LA CONTROL! Gândul: Proiect de OUG al Ministerului Agriculturii care obligă operatorii din domeniul agricol și alimentație să-și raporteze lunar stocurile statului (PDF)

Românii nu vor mai putea crește porci dacă nu și-i înregistrează într-o bază de date națională, hrănindu-i doar cu furaje și dezinfectându-și încălțămintea la intrarea în coteț, prevede o OUG nășită de Guvernul Cîțu pe spinarea pestei porcine

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)