ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii pot beneficia de finanțări europene nerambursabile de maximum 1.050.000 de euro pentru investiții în pomicultură, inclusiv pentru dud și goji, potrivit Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1a, aflat în consultare publică până în data de 15 noiembrie 2018.

Potrivit Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), intensitatea sprijinului acordat este de 50%, cu majorare până la 90% din totalul cheltuielilor eligibile, în funcție de beneficiar (tânăr fermier/ forme asociative) și de investiție (ecologică/ investiții în zone cu constrângeri naturale etc.).

Solicitanții din teritoriul ITI Delta Dunării vor putea depune proiectele în cadrul sesiunii deschise la nivel național.

 „Supunem acum analizei Ghidul pentru exploatațiile pomicole la care așteptăm propunerile și observațiile solicitanților până pe data de 15 noiembrie 2018. Versiunea consultativă vine cu o noutate prin introducerea speciilor de dud și de goji ca fiind culturi eligibile prin submăsura 4.1a. Pentru decontarea cheltuielilor generate de înființare plantațiilor pentru aceste specii, se va aplica procedura de achiziții de bunuri și servicii a AFIR.” a menționat Adrian CHESNOIU, directorul general al AFIR.

Toți cei interesați pot să transmită propuneri sau observații pe adresa de e-mail consultare@afir.info până la data de 15 noiembrie 2018.

Ghidul este disponibil aici.

Submăsura 4.1a face parte din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020).

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews