ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Andrei Gerea, fostul ministru al Economiei din guvernarea Ponta, a susținut o conferință de presă la Pitești. Acesta a luat un iaur produs de Lactate Brădet și l-a consumat în fața ziariștilor.
 
 "Am deplină încredere în acest producător cu capital românesc, spre deosebire de miniștri birocrați, că nu sunt tehnocrați, care nu au încredere și nu oferă susținere, deranjați probabil de ceea ce înseamnă producător românesc. În ultima perioadă, acest producător avea și piață la export, în Uniunea Europeană. Pe fondul bâjbâielilor, s-a vrut un țap ispășitor. Problema s-a găsit într-un supermarket, și nu în interiorul fabricii. Vorbim despre brânză proaspătă vrac, iar ea putea fi contaminată oriunde. În interiorul fabricii, procesul nu permite contaminarea cu această bacterie. Sunt extrem de revoltat de acțiunile iresponsabile ale ministrului, pentru că va avea efecte negative asupra producătorului local. Trebuie să știe că ei nu mai sunt tehnocrați, ci sunt miniștri acum și au o responsabilitate. Trebuie gestionate lucrurile în folosul intern al României.”, a declarat Andrei Gerea, după ce a efectuat o vizită la fabrica Lactate Brădet, scrie Ziarul Argeșenilor.

Acesta a adăugat că s-a dispus închiderea temporară a producătorului, fără a se lua probe din interiorul fabricii. Se pare că acestea s-ar fi luat la solicitarea patronului de la Lactate Brădet. "Nu știu de nicio măsură luată la supermarketul respectiv unde s-a găsit E-coli. Nu vreau să îi închidă, însă nu am auzit nimic", a mai spus Gerea. 

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, și-a justificat, pe o rețea de socializare, imprudența de a face public numele unei firme, înainte de finalizarea anchetei. 

"Referitor la situația rezultată în urma depistării lotului de brânză contaminată cu e-coli, precizez următoarele:
Am dat informația în mod absolut transparent. De fapt, ceea ce mi se impută acum este prea marea transparență de care am dat dovada. Poate am greșit, poate nu. per că nu a fost afectat grav un producător, DAR POATE AM SALVAT ASTFEL VIATA UNOR COPII, și asta moral îmi dă liniște", a scris ministrul pe Facebook.