ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lactate Brădet își va relua activitatea săptămâna aceasta, la o lună după ce a fost închisă în urma scandalului cu brânza de vaci în care a fost găsită bacteria E.coli.

Lactate Brădet a obținut avizele de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) și Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș și își va relua activitatea „într-o zi-două”, a declarat dministratorul fabricii, Marius Badea, potrivit Libertatea.

Badea a declarat că toți angajații fabricii și-au făcut analizele la Institutul Cantacuzino din București, iar rezultatele acestora au ieșit conform normelor. ”Am muncit prea mult ca să ridicăm acest brand, ca să renunțăm atât de ușor la el”, a spus Badea.

Lactate Brădet a fost închisă de autorități la 1 martie, după ce în brânza de vaci produsă de fabrică a fost depistată bacteria E.coli. Mai mulți copii au fost internați, în ultimele luni, în spitale din Argeș și din Capitală, cu sindrom hemolitic uremic, iar trei dintre bebeluși au decedat. În urma acestui scandal, administratorul Lactate Brădet anunța că fabrica a retras de pe rafturile magazinelor toată marfa – câteva zeci de tone de produse lactate.