ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Criza economică i-a determinat pe mulţi spanioli să se apuce de agricultură, ca să mai economisească bani sau ca să aibă un loc unde să uite de grijile de zi cu zi.

Mii de grădini cu legume au apărut în ultimii ani, în mai multe oraşe spaniole, chiar pe spaţiile libere dintre blocuri şi pe terenuri virane.

Între blocurile unui cartier muncitoresc din sudul Madridului cresc roşii, varză, salată şi multe alte legume. Înainte de criză, proprietarul grădinii, un imigrant din Ecuador, lucra în construcţii şi câştiga 3000 de euro pe lună, dar de mai bine de cinci ani nu mai are un loc de muncă. Grădinăritul îl ajută să economisească bani, dar şi să-şi ocupe timpul ca să uite de probleme.

Numărul unor astfel de grădini urbane a crescut de şase ori în ultimii ani. În prezent sunt peste 15.000 în 200 de localităţi din Spania.

Multe răsaduri sunt plantate fără autorizaţie pe terenuri nefolosite. În unele cazuri, legumele au fost plantate de asociaţii umanitare, care dau apoi recoltele cantinelor sociale. Deşi producţia este mică, asemenea "grădini urbane" au un rol semnificativ în comunităţile unde există, potrivit digi24.ro.

Rata şomajului din Spania este de 22 la sută, al doilea cel mai mare nivel din Uniunea Europeană.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews