ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Agriculturii are ca obiectiv realizarea, până în 2020, a unor sisteme de irigații care să acopere o suprafață agricolă de două milioane de hectare, a anunțat ministrul Petre Daea.

 El a declarat că sursele de apă și canalele de irigații vor fi puse gratuit la dispoziția fermierilor, însă aceștia au obligația de a achiziționa sistemele de udare, fie cu fonduri proprii, fie în baza unor proiecte cu finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.

„Noi, până la sfârșitul anului 2020, vrem să realizăm cele două milioane hectare reabilitate. Iată șantierul țării! Țara este în lucru. S-au deschis șantiere, iată aici puteți observa și v-aș ruga să vedeți ce a însemnat abandonul acestor lucrări hidroameliorative. (...) Practic, le scoatem din pământ și le punem în funcțiune pentru a iriga țara. E păcat, că avem sursa de apă. Avem fermieri destoinici, care practică o tehnologie la nivel înalt și nu au apă", a afirmat ministrul.

Petre Daea a făcut un apel la fermieri să se asocieze pentru a putea obține mai ușor fonduri pentru realizarea de investiții în sistemele de irigații.

„Guvernul dă bani pentru treaba aceasta. Faceți asociațiile că să putem lua și banii prin PNDR pe fonduri europene ca să facem treabă. Pentru mine nu există minut de liniște până când țara se conectează la resursele de apă pe care le are", a adăugat Daea.