Producătorii agricoli vor fi obligați să afișeze în piețe o etichetă de produs detaliată, conform unui nou proiect de lege, informează Profit.ro 
 
Conform sursei citate, micii producători vor trebui să indice datele de identificare ale fermierului și ale produsului, dar și să expună la locul de vânzare o copie după atestatul de producător. Legislația actuală prevedea doar obligația afișării unei etichete, dar fără a detalia modalitatea de realizare și elementele care trebuie afișate pe etichetă. 

Eticheta produsului va fi ”un material scris, imprimat, înscris la vedere, în mod vizibil, lizibil și ușor de înțeles, cu scopul de a oferi cumpărătorilor informațiile necesare, suficiente, verificabile și ușor de comparat, astfel încât să permită acestora să aleagă acel produs care corespunde exigențelor din punct de vedere al nevoilor și posibilităților lor financiare”.

Eticheta de produs va conține date: numele și prenumele/ denumirea producătorului, denumirea produsului, localitatea de origine, data obținerii produsului, prețul de vânzare.

Pe lângă eticheta de produs, producătorii agricoli vor avea noua obligație de a afișa vizibil la locul de vânzare și următoarele documente: 
a) copie după atestatul de producător și copie după fila din carnetul de comercializare vizată anual în cazul producătorilor agricoli persoane fizice; 
b) copie după certificatului de înregistrare la Registrul Comerțului în cazul producătorilor agricoli persoane fizice autorizate/ întreprinderi individuale/ întreprinderi familiale.

Proiectul de lege stabilește că administratorii piețelor au obligația de a informa autoritățile, pentru verificarea activității de comercializare cu produse agricole, despre faptul că eticheta nu a fost afișată, dacă este cazul, la locul de vânzare de către producătorii agricoli.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews