ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Lanţurile de restaurante, care doar în Bucureşti fac afaceri de 2,5 mld. lei, încearcă să găsească producători locali de legume, fruc­te sau brânzeturi, vrând astfel să se rupă de intermediari sau de magazine.
 
Se lovesc însă de faptul că în România nu sunt destui pro­ducători de legume sau fructe care să asi­gure o cantitate mare de produse, pe o perioadă mai mare de timp.

„E greu să găsim producători care să asigure cantităţi mari de produse", spune un proprietar al unui lanţ vestit de restaurante.
 
Fermierii români nu au încă posibilitatea să investească în capacităţi mari de pro­duc­ţie, în standardizare, astfel încât să aibă un produs constant, potrivit reportervirtual.ro.
 
Lanţul de restaurante colaborează de 5-6 ani cu di­fe­riţi producători din România, însă este în continuă căutare de colaborări pentru brânză, afine sau că­tină.