ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Consiliului Concurenței, Bogdan Chirițoiu, a declarat că instituția pe care o conduce va finaliza în acest an investigații importante privind posibile licitații trucate.

Cât privește legea 51% din produse pe lanțul scurt, acesta spune că statul are argumente în fața CE.

„Avem în lucru investigații pe IT, cât și în cazul unor lucrări pentru firme mari de stat. Sau achiziții pentru firme mari de stat, cum sunt cele din zona de energie, în special pe zona de gaze și electricitate. Iar pe zona de IT avem cazuri în lucru, cum ar fi cel de la Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură, dosar care ne-a fost transmis de Curtea de Conturi și care este într-un stadiu foarte avansat", a declarat Chirițoiu.

Acesta a spus că legea privind 51% dintre produse pe lanțul scurt nu trebuie abandonată, chiar dacă Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement.

„Nu cred că trebuie să capitulăm fiindcă am primit avertisment de la Comisia Europeană în ceea ce privește legea referitoare la 51% dintre produsele din magazinele marilor lanțuri comerciale să provină de la producătorii locali. Nu trebuie să renunțăm la toată legea și să dăm înapoi cu totul. Ne-am așteptat ca legea să aibă dificultăți în implementare și am crezut că este necesară o corecție a ei. De asemenea, este important cu arată normele de aplicare. Deci trebuie să vedem ce putem face să funcționeze cât mai bine și să apară nomele de aplicare", a precizat președintele Consiliului Concurenței.

Acesta a spus că „dialogul cu Comisia Europeană va fi legat de acest procent de 51% din produse pe lanțul scurt. Cred că sunt argumente ale statului ca să susțină această prevedere".