ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Platformele on-line specializate pe agricultură pot deveni o modalitate foarte utilă şi economică pentru fermieri de a-şi comercializa producţia. Tot mai mulţi tineri din domeniu IT din Cluj au pus deja bazele câtorva platforme pentru a-i scuti pe producătorii agricoli de efortul privind drumul, combustibilul şi timpul petrecut în pieţe.

Aplicaţiile sunt făcute precum un târg virtual şi dau posibilitatea fermierului să-şi afişeze marfa, însoţită i de fotografii, şi să aştepte cea mai bună ofertă ca preţ. Logarea şi postarea anunţurilor se poate face direct pe site-ul aplicaţiei, prin mail sau prin platformele de socializare tip facebook sau twiter. IT-iştii au avut în vedere şi faptul că nu toţi producătorii ştiu să folosească calculatorul şi internetul, motiv pentru care publicarea anunţurilor se poate face şi prin telefon. O parte din aceste aplicaţii sunt deja funcţionale, iar accesul la ele este gratuit, informează Agroazi.ro.