Platformele on-line specializate pe agricultură pot deveni o modalitate foarte utilă şi economică pentru fermieri de a-şi comercializa producţia. Tot mai mulţi tineri din domeniu IT din Cluj au pus deja bazele câtorva platforme pentru a-i scuti pe producătorii agricoli de efortul privind drumul, combustibilul şi timpul petrecut în pieţe.

Aplicaţiile sunt făcute precum un târg virtual şi dau posibilitatea fermierului să-şi afişeze marfa, însoţită i de fotografii, şi să aştepte cea mai bună ofertă ca preţ. Logarea şi postarea anunţurilor se poate face direct pe site-ul aplicaţiei, prin mail sau prin platformele de socializare tip facebook sau twiter. IT-iştii au avut în vedere şi faptul că nu toţi producătorii ştiu să folosească calculatorul şi internetul, motiv pentru care publicarea anunţurilor se poate face şi prin telefon. O parte din aceste aplicaţii sunt deja funcţionale, iar accesul la ele este gratuit, informează Agroazi.ro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews