Lansat la începutul anului, programul „Adoptă un țăran” se dovedește un real succes. Tot mai mulți orășeni interesați să cumpere alimente proaspete și, mai ales naturale, caută producătorii implicați în proiect și aleg să îi adopte, adică să cumpere de la ei cu regularitate.
 
O mare petrecere câmpenească, care să-i aducă mai aproape pe orășeni de producătorii veritabili, a fost organizată la Brașov, potrivit digi24.ro. Evenimentul face parte din proiectul „Adoptă un țăran” care are succes, mai ales într-o perioadă în care tot mai mulți români sunt interesați de mâncarea curată, fără aditivi.
 
Până acum, în proiect au fost incluși 20 de producători din toată țara, care așteaptă să fie adoptați în continuare. Alți 400 de doritori sunt pe lista de așteptare. Inițiatorii proiectului, trei ONG-uri din Brașov, vor face o selecție și speră ca până la toamnă pe lista lor să fie cel puțin 150 de gospodari din toată România.

Roxana Ispas vine dintr-o familie cu tradiție în stupărit. Albinele pe care le crește fac miere polifloră, de tei sau de salcâm. Femeia s-a alăturat bucuroasă proiectului prin care, acum, mierea sa ajunge în toată țara.

„Am fost adoptată, da, în această familie minunată. Da, clienți care sunt din Brașov, din Craiova, din toată țara”, afirmă Roxana Ispas, producător.

„Acest eveniment are ca principală menire interacțiunea dintre rural și urban, această încercare de a transmite tradițiile, obiceiurile mai departe”, spune Mihai Mihu, organizator.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews