ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cercetătorul Costel Vânătoru va fi repus în funcția de director al Băncii de Resurse Genetice Vegetale Buzău, a anunțat, luni, pe Facebook, președintele filialei PNL Buzău, deputatul Cristinel Romanescu, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, decizia anunțată de deputatul Cristinel Romanescu a fost luată în urma unei discuții cu ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„În urma discuțiilor cu ministrul Oros s-a stabilit că cercetătorul Costel Vânătoru va redeveni director la Banca de Gene Buzău. Am discutat în mai multe rânduri cu ministrul Agriculturii despre această soluție ca fiind ce mai bună pentru instituția buzoiană", afirmă deputatul Cristinel Romanescu, într-o postare pe Facebook.

ActiveNews a relatat, în urmă cu două săptămâni, despre decizia ministrului Agriculturii, Adrian Oros, de înlocuire a cercetătorului Costel Vânătoru de la conducerea Băncii de Resurse Genetice Vegetale pentru Legumicultură, Floricultură, Plante Aromatice și Medicinale Buzău.

După anunțarea deciziei, peste 1.000 de oameni au protestat, la Buzău, și au cerut repunerea în funcție a lui Costel Vânătoru, care este și un preot apreciat în comunitatea sa.
 
Un protest public a fost exprimat și de Dan Puric.