ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a importat pepene verde de 7,3 mil. euro în 2016, de 280 de ori mai mult față de cât a exportat, potrivit datelor Eurostat, citate de Zf.ro. Principalele țări din care România importă pepeni sunt Grecia, Olanda, Germania și Turcia, grecii acoperind 40% din valoarea totală a importurilor.

Anul trecut România a produs 420.000 de tone de pepene verde, o producție care este în continuă scădere din 2013 încoace, un trend care se va menține și anul acesta din cauza înghețurilor târzii din primăvară.

Chiar și în aceste condiții, producătorii de pepene verde continută să investească în această cultură care poate genera profituri de până la 20.000 lei pe hectar.


Exporturile României de pepene verde, în valoare de 26.000 de euro în 2016, sunt nesemnificative față de importuri, România exportând în mai puțin de 10 țări, potrivit Eurostat.

Valoarea producției de pepene verde a țării noastre se ridică la circa 100 milioane euro.