Cei mai mari zece beneficiari de subvenții din agricultură au încasat anul trecut aproape 30 de milioane de euro (29,61 milioane de euro), SC Agricost SA din județul Brăila, preluată în 2018 de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, fiind pe primul loc în acest top, cu 9,18 milioane de euro, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Agricost activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român circa 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei. Agricost a încasat și în anul 2017 subvenții în valoarea de 11,34 milioane de euro.  Mai mult, reamintește Agerpres, SC Agricost a fost preluată de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, Consiliul Concurenței autorizând tranzacția în iulie 2018.

Conform datelor transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru Agerpres, topul subvențiilor este completat de:

SC Intercereal SA din Ialomița- (4,7 milioane de euro);

SC Maria Trading SRL din județul Călărași- (2,32 milioane de euro);

SC Zimbrul SA din Ialomița- (2,26 milioane de euro);

SC Cervina SA din Dolj – (2,01 milioane de lei);

SC JD Agro Cocora din Ialomița – (1,95 milioane de euro) ;

SC A&S International SA din Ialomița – (1,92 milioane de euro);

SC Oltyre SA din Dolj – (1,83 milioane euro);

SC Agrozootehnica Pietroiu SA din Călărași – (1,77 milioane de euro);

Agrinatura SRL din Teleroman – (1,67 milioane de euro).


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews