ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cei mai mari zece beneficiari de subvenții din agricultură au încasat anul trecut aproape 30 de milioane de euro (29,61 milioane de euro), SC Agricost SA din județul Brăila, preluată în 2018 de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, fiind pe primul loc în acest top, cu 9,18 milioane de euro, informează Agerpres.

Potrivit sursei citate, Agricost activează în sectorul agricol, având în concesiune de la statul român circa 56.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei. Agricost a încasat și în anul 2017 subvenții în valoarea de 11,34 milioane de euro.  Mai mult, reamintește Agerpres, SC Agricost a fost preluată de compania Al Dahra Agriculture din Emiratele Arabe Unite, Consiliul Concurenței autorizând tranzacția în iulie 2018.

Conform datelor transmise de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pentru Agerpres, topul subvențiilor este completat de:

SC Intercereal SA din Ialomița- (4,7 milioane de euro);

SC Maria Trading SRL din județul Călărași- (2,32 milioane de euro);

SC Zimbrul SA din Ialomița- (2,26 milioane de euro);

SC Cervina SA din Dolj – (2,01 milioane de lei);

SC JD Agro Cocora din Ialomița – (1,95 milioane de euro) ;

SC A&S International SA din Ialomița – (1,92 milioane de euro);

SC Oltyre SA din Dolj – (1,83 milioane euro);

SC Agrozootehnica Pietroiu SA din Călărași – (1,77 milioane de euro);

Agrinatura SRL din Teleroman – (1,67 milioane de euro).