ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tinerii ar putea primi pământ gratuit dacă vor să înceapă o afacere în domeniul agricol.

Ministrul Achim Irimescu și-a propus să îi sprijine pe tinerii absolvenți ai universităților cu profil agricol să înceapă o afacere în acest sector.

Ghidându-se după modelul Portugaliei, ministrul Agriculturii a declarat că va discuta în Parlament posibilitatea unei legi care să acorde tinerilor fermieri o suprafață de 50 de hectare de teren agricol cu titlu gratuit, potrivit infomm.ro.

"Măsura o vom discuta cu Parlamentul României, o vom discuta cu producătorii. Există discuții că se fac discriminări, sigur, am văzut și astfel de discuții, dar sper ca lumea să înțeleagă că agricultura fără tineri nu are nici un viitor", a declarat Achim Irimescu.
 
O propunere similară a existat și în 2013 - "tinerii cu vârsta de până la 40 de ani care vor să lucreze în agricultură ar putea să primească din partea statului în mod gratuit 50 de hectare de teren agricol." Astfel arăta o propunere pe care Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a discutat-o acum doi ani cu reprezentanții Ministerului Agriculturii.