ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un italian a lăudat produsele tradiționale românești, dar a atras atenția asupra faptului că românii nu își promovează produsele așa cum ar merita.

”De ce în România nu se mănâncă românește?! De ce nu se vând produsele fermierilor români? Trebuie să fie prima preocupare a ministrului Agriculturii din țara voastră! (...) Trebuie să aveți mândria de a fi români! România are doar trei produse cu origine protejată. Ce faceți, românilor, dormiți?! Voi, românii, sunteți de limbă latină. Știți ce înseamnă patrimoniu? Ceea ce ne-au dat strămoșii noștri. Pământul, produsele noastre. Noi trebuie să muncim pentru o economie locală, nu pentru una globalizată. Să ne uităm pe masa din restaurant, să vedem câte produse sunt făcute din materie primă românească? De ce nu dați un nume produselor voastre? Pentru o dulceață autentică de prune, pentru o ceapă făcută în România”, a declarat Carlo Petrini, la conferința „High Natural Value: un răspuns la marile provocări ale comunităților și peisajelor rurale românești”.

”Am fost invitat de prieteni în două restaurante din București, în care am mâncat franțuzește și italienește. De ce? De ce la micul dejun din acest hotel nu există produse românești? De ce aveți doar 3 produse protejate și promovate la nivel european când aveți mii de hectare necontaminate, de înaltă valoare naturală  și țărani, mici producători, care se încăpățânează să lupte pentru produsul românesc. De ce dormiți pe o mină de aur?”, a mai spus italianul.

„Politica trebuie să o facem toți, pornind de la lucruri mărunte. Pornim de jos și construim. Vă rog și vă cer să faceți acest lucru, pentru că ceea ce este în România nu se găsește în multe părți din Europa”, a mai spus Petrini, potrivit b1.ro.